Meistä

RVS on Visa Pöntisen vetämä rautatieaiheinen kanava YouTubessa ja Tiktokissa. Kanavalta löydät monipuolisesti sisältöä pitkistä rataosavideoista kauniine maisemineen laadukkaisiin museojunakoosteisiin ja historiallisiin dokumentteihin. Junavideoita kuvataan ympäri Suomen niin henkilö-, tavara-, kuin museoliikenteestäkin. Näiden lisäksi kanavalta löytyy vanhojen ratojen ja ratapohjien tutkimusvideoita sekä esimerkiksi tasoristeysvideoita.

RVS:n videot käsittelevät rautateitä uusista näkökulmista: ratojen historiaa, purettuja raiteita ja reissukertomuksia Suomen rautateiden tutkimusretkistä. Tavoitteenamme on tehdä kattavaa ja laadukasta videosisältöä, panostaen erityisesti kuvanlaatuun, kuvauspaikkoihin ja äänimaailmaan.

Pöntisen lisäksi RVS-tiimiin kuuluu videokuvaajia ja avustajia.

Kiitokset avustajille:
Mika Vähä-Lassila
, tutkimustyö, kirjoittaja
Misa Lammio
, videokuvaus
Roope Prusila
, videokuvaus, drone
Jani Järviluoto
, videokuvaus (drone), still-kuvat
Miro Hagelberg
, still-kuvat
Miitre Timonen
, lisämateriaali (videokuvaus)
Antti Grönroos
, tutkimustyö, luovutettu Karjala
Mikko Nyman
, kirjoittaja

"Videot käsittelevät rautateitä uusista näkökulmista: ratojen historiaa, purettuja raiteita ja reissukertomuksia Suomen rautateiden tutkimusretkiltä. Mukana on tietysti myös perinteisiä junavideoita."
— Visa Pöntinen

Tutustu Suomen kauneimpiin rataosiin ja tyylikkäimpiin juniin

Kuvauskalustomme

Junavideot

Kaikki RVS:n junavideot kuvataan käyttäen ammattilaistason Canonin kuvauskalustoa. Päiväsaikaan kuvatut sekä käsivaralta kuvaamista vaativat tuotannot kuvataan Canon XF 605:llä. Vaativissa olosuhteissa ja pimeällä käytössä on Canon 1D X m3 / jatkossa Canon R1. Ulkoiset mikrofonit ovat Neumannilta.

Rataosavideot

RVS:n tuottamat rataosavideot kuvataan pääsääntöisesti käyttäen GoPro Hero 8:aa. Kumppaneidemme kohdalla GoPron malli saattaa vaihdella tapauskohtaisesti. Joitakin vanhempia rataosavideoita on kuvattu käyttäen Lumix Lx100 -kompaktikameraa.

Yhteistyöt

RVS:n hyödyntämät yhteistyövideot on pääsääntöisesti kuvattu kännykällä tai GoProlla, mutta näissäkin pyrimme priorisoimaan oikeaa kuvauskalustoa. Muutamissa yhteistyövideoissa käytössä on ollut mm. Sonyn AX100E.